De-Armouring

De-Armouring – is een techniek waarbij opgeslagen (emotionele) spanningen uit het lichaam worden losgelaten. Armour betekent in het Nederlands, panser. Doordat we in het verleden pijnljike ervaringen hebben meegemaakt, maken we delen in onszelf ‘verhard’, zodat je je beter kunt beschermen tegen een eventuele (emotionele) klap. Denk hierbij als referentie aan de klassieker: DE SCHOUDERS; dé plek bij uitstek waar spanning & angst, zich vast-zet. En natuurlijk zijn de schouders de plek waar we ‘onze last’ dragen, en waarmee we ‘klappen opvangen’. Op het moment dat iemand zijn duimen stevig in je schouders zet, dan doet het pijn, terwijl het tegelijkertijd ook een prettig gevoel kan geven, als iemand het te hard doet zal je in plaats van ontspannen, verkrampen van de pijn. Doet iemand het afgestemd, liefdevol en op een vriendelijke uitnodigende manier, dan hoor je jezelf waarschijnlijk nu al opgelucht zuchten bij de gedachte daaraan.

Dergelijke spanningen worden ook opgeslagen in het buik, de bovenbenen, het bekkengebied, in de vagina, en rondom de anus en perineum.

In de vagina
In de vagina zit zenuwen die verbonden zijn met het hele lichaam, nergens zitten zoveel zenuwuiteinden als in de vagina van de vrouw!
De vagina heeft een hele unieke eigenschap; als zij open en vrij is, en liefdevol behandeld wordt, dan kan zij zelf haar spanningen losmaken. In de vagina zitten allerlei spieren, die zich kunnen aanspannen en ontspannen. Door een yoni-eitje in te brengen, en verder passief te zijn ‘niets te doen’, zal de vagina na een poosje zelf met het eitje gaan spelen om spanningen los te laten.
Het is hiervoor wel nodig dat de vagina ‘grote oude spanningen’ reeds heeft losgelaten, en daarvoor kan een ‘de-armoring’ sessie door een professional, door je partner of een goede vriend(-in) tot grote steun zijn. Ook kun je zelf heel veel doen, door liefdevol te werk te gaan. Echter het is lastiger om je tegelijkertijd helemaal te ontspannen en overal bij te kunnen.


HOE GA JE TE WERK?
Het is fijn om voor jezelf te onderzoeken welke tools prettig zijn voor jou.
Met het eitje kun je heel veel plekken extern masseren, het is geschikt voor je borstkast-gebied (hart), rug, heiligbeen, billen, buik, bovenbenen, schaamlippen en vagia-opening.

Ik vind zelf een massagestick heel fijn voor dit doeleinde, je kunt de sticks goed vasthouden en ze hebben een ronde en een puntige kant, waardoor je kunt kiezen hoe grote druk je wilt geven. Ook een eitje heeft een puntige en een ronde kant, daarmee kun je ook goed een keuze maken voor de hoeveelheid druk.

Zorg dat jouw tool zich op kan warmen, dit kun je doen door hem in een bakje met warm water te leggen. Ook kun je jouw tool bij je nemen, en/of er eerst minder intieme en niet blote lichaamsdelen mee masseren, zodat hij aan je lichaam op kan warmen.
Het is misschien ook fijn om gewoon met je handen te werken, je vingers/duimen, kunnen alleen moe worden als je hart en lang op één plek wilt drukken.

Zorg dat jouw lichaam open is, neem hier alle tijd voor, met bijvoorbeeld fijne muziek in een warme ruimte. Begin eventueel met dansen op muziek die je fijn vindt. Masseer jezelf, eerst je hele lichaam, je borsten (besteed goed veel tijd aan je borsten, dit is voor veel vrouwen de beste (meest lichaamseigen) manier om te openen én bij veel vrouwen een verwaarloosd gebied) en vervolgens je billen, buik en bekkengebied. Met gebruik van massageolie (bv kokosolie), kun je het externe gebied rond je vagina (binnenkant bovenbenen, binnenkant billen, venusheuvel, schaamlippen, perineum, anus) masseren. Als je voelt dat er verlangen is vanuit je vagina en je voelt dat jouw seksuele energie stroomt, dan kun je intern aan het werk gaan. Als je geen seksuele energie voelt, dan raad ik je aan om met je aandacht en massage in het gebied buiten je vagina te blijven. Wees geduldig, het kan best een aantal sessies duren voordat je voelt dat er een ‘ja’ is en je de seksuele energie voelt stromen. Ook kan dit per keer verschillen. (Vaak opent de vrouwelijke seksuele energie zich moeilijker bij stress en spanning.) Breng liever niets uit wilskracht en/of onvoorbereid naar binnen, dit kan een averechts effect hebben op de ont-luiking van jouw vrouwelijke seksualiteit.

De vrouwelijke seksualiteit is over het algemeen een stuk ‘verlegener’ dan de mannelijke seksualiteit.

Begin met de DE-ARMOURING-METHODE: Vind een plek waar je (emotionele) spanning voelt, waar massage ietwat pijnlijk/ doch ook prettig voelt. De techniek is om constante druk te geven op de gevoelige plek, en tegelijkertijd diep ‘in de plek’ te ademen: Adem in: beeld je in dat tijdens jouw inademing je adem en aandacht naar de plek toestroomt. Terwijl je uitademt, laat je de energie en aandacht op de plek rusten en centreren terwijl je je overgeeft en zo goed mogelijk ontspant (in de pijn). Maak klank als het gevoelig/pijnlijk is, dit zal je helpen te ontspannen in de pijn.
Laat je in dit alles dragen door de grond onder je en het bestaan in totaliteit.
Als het goed is, voel je na een poosje dat de pijnlijke plek zich ontspant, je gaat als vanzelf nog dieper ademen, je voelt je opgelucht, en mogelijk komen er spontaan e-moties vrij.

Door in de buik, en zeker in de vagina op deze manier te werk te gaan kunnen pijnlijke plekken spontaan verdwijnen. Dat wat eerst pijn deed kan opeens extatisch/ orgastisch gaan voelen. Daar waar penetratie voorheen onprettig en pijnlijk was, en spanning opleverde, kan opeens ruimte en verlangen ontstaan.

Door met jezelf op deze manier te voelen, te vertragen en te onderzoeken zul je bovendien beter leren om seksuele partners aan te kunnen sturen, als zij jouw seksuele energie willen openen. Je zult beter gaan aanvoelen waar liefde, aandacht en vertraging nodig is, en welke manier bij jou past.

EEN AANTAL SPECIFIEKE PLEKKEN

De rug, schouders, heiligbeen & billen.
Laten zich heel goed de-armoren door op een yoga-mat op een eitje te gaan liggen (en dus niet een matras), ga op zoek naar een gevoelige plek, leg het eitje onder je, tussen je lichaam en de yoga-mat, geef voorzichtig jouw gewicht aan het eitje, terwijl je diep ademt en ontspant. Verschuif het eitje naar een nieuwe plek als je daaraan toe bent.

Vagina – bestaat uit verschillende zones:
De opening
Het extern masseren en aanraken van de opening wordt in het Taoisme in verband gebracht met de nieren, angst en loslaten, dit is ook het gebied van de seksuele energie, door hier zorgvuldig en goed te masseren zal je in je vagina verlangen/ het ‘ja’ gevoel kunnen opwekken.
G-Plek
De g-plek vind je achter het bekkenbeen, als je net je vagina binnen bent. De-armoring met de hand kan voor deze diepte eigenlijk het beste door iemand anders. Je kunt je vingers achter je bekkenbeen haken, en druk geven. De g-plek wordt in het Taoisme in verband gebracht met de lever, en de emotie woede, kracht en lust, maar ook frustratie. Het gebied van de g-plek kun je masseren met een gebogen tool. Een andere manier om dit gebied te masseren is een eitje met touwtje in te brengen, en aan het touwtje te trekken terwijl het eitje (net) binnen blijft. Werken in dit gebied kan me meer zelfbesef geven, levensenergie stimuleren en meer vriendelijkheid naar jezelf ontwikkelen.
Midden vagina
Wordt in het Taoisme in verband gebracht met de Maag & Milt, fysiek horen hier de spieren van je hele lichaam bij. En dus spierspanning (stress), hier vind je dan ook de relatie met anderen armor in het hele lichaam. Werken in dit gebied, zal je meer stabiliteit en verbondenheid met jezelf, jouw lichaam geven, en je helpen jezelf beter aan te voelen en met je eigen lichaam af te stemmen. Breng je een yoni-eitje in, dan is dit bij uitstek het gebied waar je vagina waarschijnlijk uit zichzelf met het eitje gaat spelen.
Diepe vagina
Dit is het gebied in de vagina, waar je baarmoedermond zit. In het Taoisme wordt dit in verband gebracht met de Longen. Dit is in het Taoisme het orgaan van verdriet, rouw en (emotionele) pijn maar ook het gevoel van onveiligheid. Werken in dit gebied zal je helpen in je vertrouwen en geluk, het loslaten van emoties zal een gevoel van opluchting geven.
Baarmoedermond
Dit is een plek waar je echt pas te werk wilt gaan als het hele lichaam ontspannen en open is.
De baarmoedermond wordt in verband gebracht met het hart en gevoelens van liefde, bliss en vreugde. De baarmoedermond is bij uitstek een gebied dat enorm pijnlijk kan zijn als er spanningen aanwezig zijn, en als deze opgelost worden dan kan een enorm extatisch gevoel ontstaan, of zelfs een baarmoedermond-orgasme. De baarmoedermond is een plek die tijdens penetratie heel goed gedearmord kan worden. Het is van groot belang dat je partner geduld heeft en rustig te werk gaat. Diepe penetratie, waarbij jouw partner lang diep aanwezig blijft (en eigenlijk niet stoot) is dan essentieel. Zoek de pijnlijkheid op, en blijf daarin samen liggen in een omhelzing, adem diep in en uit, en probeer in de pijn te ontspannen, doet het te veel pijn, dan kan jouw partner iets minder druk geven.
Met een lange dildo of de grote gebogen tool kun je ook goed diep in je vagina druk geven.

Anus/ perineum
Dit is een typische zone waar spanning zich opslaat die samenhangt met ‘angst’ en moeite met (controle) ‘loslaten’.
De de-armoring van dit gebied kan het beste met je handen. Zorg voor een goede portie olie, eventueel zijn latex handschoentjes fijn, omdat dat voor je gevoelige anus zachter aanvoelt dan de structuur van je blote handen. Neem de tijd en breng heel rustig en langzaam (al masserend) je wijsvinger naar binnen, als je dit te snel doet, doet het waarschijnlijk pijn dus neem écht alle tijd. Pak als je zover bent de kringspier tussen je duim en wijsvinger, en houd stevig vast op de plek waar het gevoelig is. Je kunt het klokje rondom werken, waarbij je ook langs je perineum komt. Ook kun je strekken, door je hand naar een bepaalde kant te trekken.
Zoek waar de spanning het gevoelig/ pijnlijk maakt, en besteed juist daar liefdevolle en zachte aandacht, totdat je voelt dat het ontspant.